Maisolje beriker ikke bare smaken på sauser og salater, men forbedrer også tilstanden til hud, hår og negler. Hvilke egenskaper og kosmetiske bruksområder har maisolje? Hva består den av?

Maisolje – sammensetning

Maisolje er en av de beste vegetabilske oljene brukt innen pleie. Sammensetningen avgjør dette, for maisolje inneholder totalt 85% umettede fettsyrer, nemlig linolsyre (omega 6) og oljesyre (omega 9). I tillegg er den rik på vitamin A, C, E og gruppe B.

Maisolje – kosmetiske egenskaper

Uraffinert og kaldpresset er den sunneste maisoljen du kan få tak i. Det naturlige produktet er oransje eller rødt, og etter rensingsprosessene får den en gulaktig farge. Maisolje tilhører de tørkende oljene, dvs. de som oksiderer i kontakt med lys eller fuktighet. Så du bør lagre den i henhold til anbefalingene, det vil si på et tørt og mørkt sted, for å beholde egenskapene så lenge som mulig. Maisolje er tilgjengelig i organiske matbutikker, på internett, mens olje ment for matlaging er tilgjengelig på supermarkedene.

Maisolje gir antioksiderende egenskaper, og gir også effektivt næring, fuktighet og styrke. Dessuten regenererer den skadde cellemembraner og bremser aldring av cellene.

Maisolje – kosmetisk bruk

Takket være det faktum at maisolje er rik på vitaminer, umettede fettsyrer, fytosteroler og mange andre næringsstoffer, vil den ta vare på alle hudtyper. Egenskapene vil bli satt pris på av kvinner med tørr, fet, kombinasjons-, voksen og atopisk hud. Maisolje hjelper i behandling av psoreasis takket være balansen av omega 3 og omega 6-fettsyrer, som lindrer inflammasjon i huden og løser problemer med dehydrert og avflassende epidermis.

Maisolje kan brukes til håroljebehandling. Hår med riktig fuktighetsnivå og styrkede hårsekker er en god effekt av regelmessig bruk av maisolje. I tillegg bekjemper maisolje problemene med overdrevent hårtap. Oljen kan gjøre dette på grunn av innholdet av vitamin K, som tillater riktig absorpsjon av kalsium.

Maisolje og dens effekt på huden

Maisolje kan brukes både på tørr og fuktig hud, avhengig av hva du trenger; uansett gir den grundig fuktighet. For å gjøre dette er det nok å massere noen dråper olje inn i huden i valgte områder. Maisolje kan også påføres i ansiktet – bare i en liten mengde så den lett kan absorberes. Ingenting hindrer deg i å berike en krem eller kroppsbalsam med noen dråper olje for å intensivere virkningen.

Ved hjelp av maisolje kan du også utføre håroljebehandling. For mange kvinner er hårpleie en ubehagelig og dyr oppgave: ikke bare krever det å velge riktige produkter (som koster mye), men også dyktig og systematisk bruk. Forestill deg at du kan ta vare på håret på en annen måte enn å bare vaske det med sjampo og ta på balsam. Da kan du påføre olje i håret. Maisolje er et godt valg. Mengden olje avhenger av lengden og tykkelsen på håret ditt, hvor dehydrert det er og hvor irritert huden er. Etter en time anbefales det å vaske håret med en sjampo uten irriterende ingredienser som SLS og SLES. Og det er nok.

Tiden du bruker på riktig hårpleie er uforholdsmessig lav når det gjelder fordelene ved regelmessig håroljing med maisolje:

  • Næring. Maisolje inneholder en rekke vitaminer og mineraler som gir oss allsidig pleie av hår og hodebunn. De inkluderer vitamin A, C og K og kalsium, magnesium, kalium, jod og mettede fettsyrer,
  • Regenerering. Maisolje lindrer hodebunnsirritasjoner, akselererer cellefornyelsen og gjenoppbygger skader i håret,
  • Styrke. Maisolje styrker håret og hårsekkene, og reduserer uttynning og risiko for kjemisk skade,
  • Generell forbedring av hårets tilstand. Maisolje forbedrer blodsirkulasjonen og støtter kampen mot flass.

Maisolje og dens effekt på neglene

Neglene bør få næring fra maisolje på samme måte som hud og hår. For å gjøre dette fordeler du noen dråper olje over hele negleplaten og neglebåndene rundt. Du kan vente til den er absorbert, eller skylle den ut etter noen få eller flere dusin minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *