Soling om sommeren gir oss ofte uønskede suvenirer – ujevn brunfarge, misfarging og dehydrert hud. Hvorden gi huden skjønnheten tilbake? Bli kjent med de beste metodene for hudpleie om høsten.

Det å føle seg litt dårlig om høsten er ikke bare innbilning. Mindre sol og varme gjør at følelsen av velvære synker betraktelig. Visste du at huden også kan lide av «depresjon» om høsten? Etter ferien mangler huden ofte fuktighet, den er irritert, misfarget, gusten og matt. Den ser ut som om den trenger et energiboost. Hvordan gi den vitaliteten tilbake?

Høstpleie av huden

De litt kaldere månedene er en perfekt tid å regenerere huden på etter sommerens varme. Om kvelden har vi flere muligheter til å unne oss et hjemmespa. Så fort solen slutter å skinne så mye kan vi velge skjønnhetsbehandlinger som ikke tillates om sommeren.

Det finnes to alternativer for å ta vare på huden om høsten:

 • hjemmebehandlinger,
 • profesjonelle behandlinger på skjønnhetssalongen

Steg 1 – eksfoliering

Etter ferien er det lurt å begynne med eksfolierende behandlinger. En god hudskrubb (både utført hjemme og på skjønnhetssalongen) fjerner døde hudceller og minimerer synligheten til misfarginger som har oppstått på grunn av overdreven soleksponering. Eksfoliering er veldig viktig om høsten, for den hjelper deg å gjenopprette hudens glatthet, mykhet og jevne farge. Om sommeren har vi ujevn brunfarge og tørr hud, noe som er lettest å bli kvitt via peeling.

Steg 2 – regenerering

Hud som er sliten av soleksponering «roper» på de manglende næringsstoffene. Ved å påføre passende masker eller regenererende behandlinger kan vi gi den riktig mengde vitaminer, mineraler, fettsyrer etc. Dette styrker de indre strukturene, øker hudens elastisitet og det generelle utseendet. Fornyelse av huden om høsten er et viktig steg for å gjenopprette dens skjønnhet.

Steg 3 – fuktighet

Hva mangler huden mest etter sommerferien? Selvsagt fuktighet. Hete, stekende sol, saltvann – alt dette bidrar til å senke fuktighetsnivået. Som et resultat blir huden tørr, matt, grov og irritert. Om høsten kan det være nyttig med en god ansiktskrem, for eksempel med hyaluronsyre eller urea. En god løsning er å ta passende behandlinger som gir huden rikelig fuktighet. Det er verdt å huske at å vedlikeholde riktig fuktighetsnivå i huden er viktig og påvirker tilstanden og utseendet om vinteren.

Steg 4 – beskyttelse

Høstens hudpleie kan også bety aktiviteter som beskytter den. Denne gangen handler alt om å skjerme huden ikke mot den sterke solen, men kulde, vind, sur nedbør, giftstoffer, tørr luft i varme rom. En god leppepomade er nyttig for å beskytte leppene mot å tørke ut og sprekke. Kosmetikk med bløtgjøringsmidler, som oljer som gjør at huden blir vakker og sunn selv om høsten, bør være selvsagte produkter.

Hvordan ta vare på huden hjemme om høsten?

For å utføre ‘høstrengjøring’ når det gjelder huden trenger du ikke å ordne dyre skjønnhetsbehandlinger på salongen med en gang. Du kan gi riktig fuktighet og næring gjennom hjemmelagde metoder. Hvilke av dem er mest effektive?

Hjemmemetoder for høsthudpleie:

 • serum med vitamin C eller vitaminkompleks;
 • hjemmelaget, eksfolierende skrubb, som olje tilsatt bringebærfrø eller havregryn;
 • naturlige ansiktsoljer som hindrer vanntap;
 • ansiktskremer med hyaluronsyre og/eller pantenol;
 • avslappende og regenererende bad;
 • et balansert kosthold rikt på frukt og grønnsaker (vitaminkilder).

Hvilke pleiebehandlinger er verdt å gjøre om høsten?

Når vi ikke har tid til å lage hjemmelaget kosmetikk eller vil jobbe mer intensivt med huden kan vi få hjelp av en skjønnhetspleier. I mange skjønnhetssalonger er det laget spesielle grupper behandlinger for høsten, de er definitivt verdt å prøve for å gjenopprette hudens vitalitet. Hvilke hudbehandlinger virker etter sommeren?

 • Kjemisk peeling – en ideell løsning når hjemmelaget skrubb er for svak. Eksfolieringen bruker fruktsyrer som glykol- eller mandelsyre, som eksfolierer de døde hudcellene på en ikke-mekanisk måte. Huden blir glatt og perfekt renset etter denne behandlingen.
 • Mesoterapi – kan enten være nål, mikronål (ved hjelp av roller) eller nåleløs. Uansett type er dette en flott behandlingstype om høsten. Den gir et boost av næringsstoffer inn i huden og stimulerer cellefornyelsesprosessen.
 •  Sonoforesis – en god måte å gi huden næring og fuktighet i dybden når vi er redde for nåler. I løpet av prosedyren påføres et spesielt hudpleieprodukt på huden ved hjelp av ultralyd. Takket være dette vil selv stoffer som ikke vanligvis går gjennom epidermisbarrieren bli absorbert.
 •  Mikrodermabrasjon – virker godt om høsten, siden den effektivt renser, forynger og strammer opp huden. Spesielle hoder fjerner hard epidermis og stimulerer de naturlige, regenererende prosessene. Gamle hudceller erstattes av ny, sunn og vakker epidermis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *