Hvordan bruke foundation riktig? De vanligste tabbene

Bruker du foundation hver dag? Tror du at du allerede vet alt som er å vite om bruken? Riktig påført foundation bør dekke alle skjønnhetsfeil, rynker og tørr hud. Det å velge riktig farge er alt. Vi vil introdusere deg for de fire vanligste tabbene innen bruk av foundation. Gjør du dem også?

1. Hoppe over sminkebase

Hvorfor bruke sminkebase hvis foundationen i seg selv er en base for sminken, og også vil bevares av løst pudder? Svært ofte hopper vi over sminkebasen i hverdagssminken, fordi vi tror at fuktighetskrem forbereder huden på foundation på en effektiv måte. I tilfelle fet hud med tendenser til akne og hudormer anbefales det å bruke så få produkter som mulig. Men tørr hud bør få rikelig fuktighet med fete sminkebaser, som gir glød og jevner ut tørr hud.

2. Overdreven mengde foundation

Jo mer foundation jo bedre dekke? Det kan ikke være mer feil enn det. Ingen foundation vil dekke bedre om vi øker mengden vi har i ansiktet. Ikke lur deg selv. En god foundation bør nøytralisere hudtonen etter ett lag, fordi jo mer produkt vi påfører jo mer synlig blir rynker og tørr hud. Minimalisme anbefales for foundation, fordi bare et tynt lag som er godt fordelt på ansiktet vil blande seg med huden og gi den ønskede effekten.

3. Påføring av foundation med fingrene

Har du hørt i en tutorial på nett laget av en eller annen vlogger at påføring med fingrene er raskest? Feil. Tiden du sparte på å ta foundationen direkte på med fingrene er ikke verdt det, fordi det ikke ser så bra ut som du vil ønske. Ta foundation på med kosten eller en svamp som er designet for dette produktet, det gir en naturlig effekt og fordeler det glatt i ansiktet. Sluttresultatet blir mye bedre enn om du tar den på med fingrene.

4. Feil nyanse foundation

Vi sparte det siste til slutt. Problemet som mange av oss har (og vet om). Den største tabben når vi tester foundation er at vi tar den på på håndbaken eller håndleddet – men det gir ikke gode resultater. Det beste stedet å teste foundationen på er langs kjeven, fordi foundationen må matche hudtonen i ansiktet og på halsen. En slik test er best å utføre hjemme i dagslys med vareprøver av produktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *