Kan du bli kvitt strekkmerker hjemme i egen stue? Det avhenger av størrelsen og graden på merkene. Betryggende nok kan hjemmebehandlinger mot strekkmerker som utføres regelmessig redusere synligheten til lesjonene i stor grad, og til og med kurere små merker ved å helbrede epidermis. Hva er de beste hjemmebehandlingene for strekkmerker?

Hvordan & hvorfor dannes det strekkmerker?

Hva er strekkmerker? De er ufarlige, men veldig uestetiske hudlesjoner som formes på grunn av overdreven strekking eller krymping av epidermis. Huden produserer ikke nok kollagen, og derfor har ikke epidermis tid til å håndtere endringene som pågår: huden begynner å sprekke – stygge, tverrgående arr formes på kroppen. I begynnelsen har de rød farge (ferske strekkmerker). I årenes løp får de en lysere farge og viser seg som hvite, irregulære striper. De vanligste årsakene inkluderer:

  • hurtig vekst i ungdomstiden;
  • graviditet;
  • plutselig vekttap;
  • noen hormonelle medisiner og prevensjonsmidler;
  • legge på seg for fort.

Hvordan bli kvitt strekkmerker – riktig kosthold

Strekkmerker liker ikke vitamin K og sink. Ved hjelp av et kosthold rikt på disse ingrediensene får huden raskere tilbake spensten. Det lønner seg å berike et kosthold med produkter som er rike på vitamin K og sink, spesielt når strekkmerkene først begynner å dukke opp. Vitamin K finner man hovedsakelig i tomater, grønne bladgrønnsaker og meieriprodukter. Se etter sink i nøtter, sjømat, gresskarfrø og spirer.

Hvordan bli kvitt strekkmerker – kroppsbørsting

Tørr kroppsbørsting er en perfekt massasje som stimulerer blodtilførselen og forbedrer funksjonen til hele kroppen. Du må gjøre det med en spesielt utformet børste med naturlig bust. Sørg alltid for å begynne massasjen på de nederste kroppsdelene (føttene) og gå oppover mot hjertet. Du kan bruke mer tid på områder som er utsatt for strekkmerker – du vil se at huden har blitt mer elastisk etter bare to uker. Kroppsbørsting tar ikke opp mye tid – opptil ti minutter i hverdagen. Etter en slik massasje absorberer huden lettere næringsstoffer for å intensivere resultatet – påfør en krem som reduserer synligheten til strekkmerkene umiddelbart etter massasjen.

Hvordan bli kvitt strekkmerker – naturlige oljer

Naturlige oljer er allsidige, ultrasterke stoffer som oppgraderer utseendet til huden og øker dens elastisitet. Bruk dem hver dag (ikke bare til massasje) som tilsetning til alle typer balsam og kremer designet for å redusere strekkmerker. De forbedrer strukturen til epidermis, gir elastisitet og beskytter deg mot nye strekkmerker.

Hvordan bli kvitt strekkmerker – kakaosmørkrem

Tilbered et halvt glass kakaosmør (smelt det i vannbad først), to teskjeer bivoks, en teskje aprikosfrøolje, flytende vitamin E og hveteolje.

Bland alle ingrediensene og legg dem i en tett, helst mørk beholder. Påfør kremen direkte på strekkmerkene, opptil noen ganger for dagen. Den passer til kroppsmassasje; når du tilsetter kaffegrut blir det til en utrolig elastisitetsøkende eksfoliator.

Hvordan bli kvitt strekkmerker – Aloegelé

Bland 1/4 glass Aloe (helst gelé) med 1/2 glass olivenolje eller søtmandelolje. Tilsett en teskje vitamin E og en halv teskje vitamin A. Påfør på huden flere ganger for dagen og masser områder med cellulitter og strekkmerker forsiktig.

Hvordan bli kvitt strekkmerker – trening

Vi får smidig, glatt, spenstig hud mest takket være fysisk aktivitet, så prøv å trene minst tre ganger i uken eller – hvis du har det travelt – bruk 15 minutter hver dag på lett tøying og trening som stimulerer huden og cellene i kroppen. Pilates er et perfekt valg som gjør kroppen harmonisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *